вторник, 4 януари 2011 г.

Телешки стек с топено сирене

 
Posted by Picasa

Продукти:

3 телешки стека
1 с.л. брашно
1-2 с.л. олио
3 кубчета топено сирене
1 с.л. доматено пюре
2 склидки чесън
бульон
черен пипер
червен пипер
босилек

1. Начукайте леко стековете и ги поръсете със сол, черен и червен пипер. Оставете ги да престоят.
2. Поръсете ги с брашно и ги изтупайте добре.
3. Загрейте в тиган олио. Изпържете стековете от двете страни докато се зачервят. Извадете ги в чиния.
4. В тигана, в който сте пържили телешкото сложете ситно нарязания чесън. Запържете го. Добавете доматеното пюре и налейте малко бульон да се разреди соса. Оставете го да покъкри няколко минути. Подправете с босилек.
5. В тавичка налейте доматения сос, подредете отгоре стековете и по парче топено сирене върху тях. Запечете за няколко минути в загрята на 200 С фурна.
6. Сервирайте с любов.
 
Posted by Picasa

2 коментара:

  1. Телешкото винаги ми е било много странно как се приготвя. Нито веднъж досега не съм успявал да се справя. Ще опитам обаче някоя от рецептите. :))

    ОтговорИзтриване
  2. Пробвай телешко с мляко, ще ти хареса, а е и лесно за приготвяне

    ОтговорИзтриване