петък, 28 януари 2011 г.

Говеждо със сухи сини сливи

 
Posted by Picasa

Продукти:

1 кг говеждо месо, шарено
2-3 резена пушена сланина или бекон
2-3 глави лук
1 ч.ч. доматена салца
1/2 ч.ч. вино
1/2 ч.ч. бульон
1 ч.л. сол
1 ч. л. червен пипер
1/4 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. захар
1-2 шепи сушени сини сливи

1. Нарежете бекона на ситни кубчета. Запържете го в тенджера до златисто. Извадете го.
2. Нарежете месото на порционни парчета. Подсушете го с домакинска хартия или салфетка. Запържете го в мазнината от бекона до хубава коричка от всички страни. Не го бодете като го обръщате, за да не изтекат соковете му. Извадете го.
3. Нарежете лука на полумесеци. Задушете го в мазнината от месото до омекване. Добавете настърганите домати. Върнете месото и бекона. Залейте с вино, бульон, подправете със сол, черен, червен пипер и захар. Добавете сушените сини сливи.
4. Прехвърлете всичко в пръстен гювеч или огнеупорна тенджера и печете в загрята на 150 С фурна за 2 часа.

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар