вторник, 11 януари 2011 г.
Пълнени яйца със сос тартар
Продукти:
6-8 яйца
1 кофичка майонеза
1 ч.л. горчица
1-2 с.л. кисело мляко
смлян черен пипер
лимонов сок
сол
1. Залейте яйцата със студена вода и ги сварете. Охладете ги и ги обелете. Разрежете ги на две половини.
2. С помощта на лъжичка извадете внимателно жълтъците. Намачкайте ги и ги смесете с горчицата, 1-2 с.л. майонеза, малко сол и черен пипер. Пак с помощта на лъжички върнете сместа обратно в белтъчните половинки.
3. Разбъркайте останалата майонеза с киселото мляко, сол, черен пипер и няколко капки лимонов сок на вкус. Залейте с тази смес пълнените яйца.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар