петък, 21 януари 2011 г.

Пилешки слънчица


Продукти:

150 г сварено пилешко месо, без кожата, нарязано
2 яйца
100 г настърган кашкавал, сирене Чедар
1-2 стръка зелен лук
сол
черен пипер
2-3 с.л. брашно или галета
2-3 с.л. олио за пържене


1. Нарежете или накъсайте пилешкото месо. Нарежете зеления лук на ситно.


1. Смесете месото, яйцата, настърганите сирена, нарязания на ситно зелен лук.


Добавете брашното /галетата/. Трябва да стане гъста каша. Подправете със сол и черен пипер.


2. Загрейте малко олио в тиган. Загребете от сместа с лъжица, изсипете я в тигана и я оформете като леко ги притискате с гърба на лъжицата.


Изпържете малки, рошави слънчица. Щом се зачервят от едната страна, ги обърнете да се изпържат и от другата.


3. Готови ги наредете върху домакинска хартия или салфетка за няколко минути. За по диетичен резултат може да ги изпечете и във фурната на 200 С, върху хартия за печене.
















5 коментара:

  1. Ей, как съм изпуснала такава интересна и категорично вкусна рецепта! Винаги съм събирала малките остатъци от обезкостяването на пиле, я за супа, я за пилешка мусака, но никога нямаше да ми мине през ум да ги приготвя така. Наистина като малки слънца греят, Еми! Много ми допадат! Благодаря ти!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. А брашното и галетата в сместа ли...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, и аз това се чудя ... но мисля, че се слагат в сместта. Може би е пропуснато.

      Изтриване
    2. Да, в сместа се слагат. Добавих го в рецептата. Благодаря!

      Изтриване
  3. Правя тези слънчица за не знам кой път-станаха ни любими.Тая вечер ги приготвих обаче със сварено заешко месо-станаха много вкусни пак.Обаче има един проблем-когато публикувах рецептата към моята снимка -една булка се оплака че в рецептата е написано че има брашно или галета,но после в описанието никъде не е спомменато къде се слага-има булки дето стриктно спазват рецептите и не смеят да импровизират,пък и явно не им идва на ума ,че щом е написано значи се слага в сместа,та ако може да коригираш рецептата,че да не ги затрудняваш с изпълнението на рецептата..Поздравления от мен за чудесната рецепта.

    ОтговорИзтриване