петък, 21 януари 2011 г.

Пилешки слънчица


Продукти:

150 г сварено пилешко месо, без кожата, нарязано
2 яйца
100 г настърган кашкавал, сирене Чедар
1-2 стръка зелен лук
сол
черен пипер
2-3 с.л. брашно или галета
2-3 с.л. олио за пържене


1. Нарежете или накъсайте пилешкото месо. Нарежете зеления лук на ситно.


1. Смесете месото, яйцата, настърганите сирена, нарязания на ситно зелен лук.


Трябва да стане гъста каша. Подправете със сол и черен пипер.


2. Загрейте малко олио в тиган. Загребете от сместа с лъжица, изсипете я в тигана и я оформете като леко ги притискате с гърба на лъжицата.


Изпържете малки, рошави слънчица. Щом се зачервят от едната страна, ги обърнете да се изпържат и от другата.


3. Готови ги наредете върху домакинска хартия или салфетка за няколко минути. За по диетичен резултат може да ги изпечете и във фурната на 200 С, върху хартия за печене.
















5 коментара:

  1. Ей, как съм изпуснала такава интересна и категорично вкусна рецепта! Винаги съм събирала малките остатъци от обезкостяването на пиле, я за супа, я за пилешка мусака, но никога нямаше да ми мине през ум да ги приготвя така. Наистина като малки слънца греят, Еми! Много ми допадат! Благодаря ти!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. А брашното и галетата в сместа ли...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, и аз това се чудя ... но мисля, че се слагат в сместта. Може би е пропуснато.

      Изтриване
    2. Да, в сместа се слагат. Добавих го в рецептата. Благодаря!

      Изтриване
  3. Правя тези слънчица за не знам кой път-станаха ни любими.Тая вечер ги приготвих обаче със сварено заешко месо-станаха много вкусни пак.Обаче има един проблем-когато публикувах рецептата към моята снимка -една булка се оплака че в рецептата е написано че има брашно или галета,но после в описанието никъде не е спомменато къде се слага-има булки дето стриктно спазват рецептите и не смеят да импровизират,пък и явно не им идва на ума ,че щом е написано значи се слага в сместа,та ако може да коригираш рецептата,че да не ги затрудняваш с изпълнението на рецептата..Поздравления от мен за чудесната рецепта.

    ОтговорИзтриване