Продукти:
двойка пилешки гърди
4 парчета топено сирене
4 парчета мариновани сушени домати
1-2 гъби, сварени
стръкчета риган и босилек
сол
черен пипер
1 с.л. краве масло
1 ч.л. нишесте
50 мл бяло вино
1 ч.ч. бульон
1. Разполовете пилешките гърди. Сложете всяко от филетата между два пласта найлоново фолио и ги начукайте.
Поръсете ги със сол и черен пипер.
2. Сложете върху всяко филе по едно парче топено сирене, доматче, стръкчета риган и босилек и няколко парченца гъби.
3. Завийте филетата на стегнато руло, като забодете краищата с клечки за зъби.
4. В тиган разтопете маслото. Запържете от всички страни пилешките рула докато се зачервят. Не ги бодете с вилица, докато ги обръщате. Преместете ги в тавичка и ги поставете в загрята на 200 С фурна за 8-10 минути.
5. Размийте нишестето във виното и заедно с бульона ги добавете в тигана, в който сте пържили пилето. Оставете соса да поври за да се сгъсти.
6. Сервирайте пилешките рулца, поляти със соса.
ne sa spolu4livi
ОтговорИзтриванеСъжалявам, че не са Ви харесали! В къщи ги обожаваме.
ОтговорИзтриванеСтрахотни са.Лека и вкусна вечеря ми се получи.
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Радвам се да помогна!
Изтриване