петък, 28 януари 2011 г.
Гулаш
Продукти:
300 г телешко месо
2 с.л. краве масло
1 глава лук
1 морковче(или 1/2 голям морков)
2 с.л. доматено пюре
2 с.л. ситно нарязана целина
2 с.л. ситно нарязан магданоз
1/2 ч.ч. бяло вино
сол
черен пипер
червен пипер
1. Нарежете месото на малки парченца. Залейте го със студена вода и го сварете добре.
2. Нарежете на ситно лука. Настържете морковчето.
3. Загрейте в тенджера маслото. Запържете в него лука. Добавете морковчето. Щом омекнат, прибавете и доматеното пюре. Подправете с червен пипер. Залейте с бульона и месото. Налейте виното. Подправете със сол, черен пипер, целина и магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар