сряда, 5 януари 2011 г.
Крем снежинки
Продукти:
500 мл прясно мляко
3 яйца (разделени на жълтъци и белтъци)
6 с.л. захар
2 с.л. брашно
ванилия
2 с.л. сладко от вишни
1. Разбийте белтъците на твърд сняг като постепенно добавите 3 с.л. захар.
2. Разбийте жълтъците с брашното и малко студено мляко.
3. Възварете останалото прясно мляко с 3 с.л. захар. Загребете с лъжица от разбитите белтъци и ги пуснете във врящото мляко.
Извадете ги с решетъчна лъжица в дълбока сервирна чиния.
4. Щом сварите така всички белтъци, налейте внимателно сместа от жълтъци, брашно и мляко в горещото мляко като разбърквате непрекъснато. Добавете ванилията. Сварете крема, като бъркате да не загори.
5. Налейте крема около топките от белтъци. Полейте отгоре със сладкото и оставете да се охлади.
6. Сервирайте, като загребвате снежинка и малко от крема отстрани.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар