петък, 21 януари 2011 г.
Руло от свински гърди
Продукти:
цяло парче свински гърди
на 1 кг. месо
5г черен пипер
5г червен пипер
5 г кимион
5 г сол
зелева чорба
за пастата:
1 глава чесън
1/2 ч.л. сол
1 с.л. червен пипер
малко вино
1. Претеглете месото. Определете си нужните подправки. Смесете ги в отделна купа.
2. Разстелете пред себе си месото. Оформете го на правилни парчета със ширина 20-25 см, като отстраните всички стърчащи парченца. От тях може да приготвите сарми по-късно.
3. Разпределете подправките върху гърдите.
Навийте ги на стегнато руло и го овържете стегнато с конец.
4. Сложете на дъното на тенджера обърната на обратно чиния. Подредете рулетата отгоре. Залейте ги със зелева чорба, да си покрият. Затиснете ги отгоре с друга чиния. Варете на много слаб огън около 1 1/2-2 часа.
5. Извадете ролетата от бульона. Оставете ги да изстинат.
6. Счукайте чесъна с 1/2 ч.л. сол. Объркайте го на кашичка с червен пипер и съвсем малко вино. Намажете ролетата с тази смес. Споделете ги с добри приятели на чаша вино.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар