по Джулия Чайлд
Продукти:
2 двойки пилешки гърди, обезкостени и без кожа
1/2 ч.л. лимонов сок
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
2 с.л. масло
за соса:
¼ ч.ч. бульон
¼ ч.ч. бяло вино
1 ч.ч. сметана
сол и пипер
лимонов сок, ако е необходимо
1. Натрийте пилешките гърди със солта, черния пипер и лимоновия сок. Оставете ги малко да се мариноват.
2. Включете фурната да загрява на 200 С.
3. Загрейте в тиган маслото докато се разпени на не-много висока температура, защото кравето масло бързо загаря и покафенява.
Запържете за кратко гърдите в него.
4. Сложете пилешките гърди в тавичка и ги оставете в загрятата фурна. След 6 минути ги извадете и проверете дали са готови. Когато ги натиснете с пръст и месото пружинира, а не е меко и лигаво - готови са. Извадете ги в сервирна чиния.
5. Изсипете в маслото, в което запържихте гърдите соса от печенето. Добавете бульона и виното и ги кипнете, да поврат няколко минути. Прибавете сметаната. Варете на слаб огън да се сгъсти соса. Подправете със сол, черен пипер и няколко капки лимонов сок на вкус.
6. Залейте соса върху пилешките гърди и сервирайте.
Няма коментари:
Публикуване на коментар