Продукти:
500 г кайма
1 каф.ч. ориз
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. кимион
1 с.л. брашно
1 ч.ч. доматена салца
2 с.л. олио
1 глава лук
1. Омесете каймата със солта, черния, червения пипер, кимиона и ориза.
Оформете малки кюфтенца. Оваляйте ги в малко брашно.
2. Нарежете лука на ситно. Задушете го в олиото до златисто.
Залейте го с малко вода. Щом започне да ври, пуснете кюфтенцата вътре. Водата трябва да ги покрива.
3. Варете докато оризът се свари. Добавете доматената салца. Подправете с още малко червен пипер. По желание може да добавите и лют червен пипер. Варете докато сосът се сгъсти. Поднесете ястието, поръсено със ситно нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар