събота, 30 юни 2012 г.
Тарталети с крем от сирене, пресен грах и сьомга
Продукти:
за 6-8 кошнички
за тестото:
125 г студено краве масло
150 г брашно
3 с.л. студена вода
1 с.л. захар
1 щипка сол
за плънката:
1 ч.ч. крем от сирене и копър
1 ч.ч. пресен грах, сварен (може и от консерва)
100 г пушена или тартар от прясна сьомга
копър
1. Нарежете маслото на малки кубчета и го сложете във фризера за 15-20 минути.
2. Смесете в домакински робот брашното, захарта и солта.
3. Добавете маслото и миксирайте леко на няколко пъти сместа да стане на трохи с размерите малко по-малко от грахово зърно. Ако е необходимо добавяйте по 1 супена лъжица много студена вода (почти до замръзване).
4. Изсипете трохите на плота. Съберете ги на топка тесто. Не го месете, за да не стане жилаво. Завийте го в найлоново фолио и го приберете в хладилник за 1 час (виж Как се прави маслено ( бисквитено) тесто) .
5. След като тестото се охлади достатъчно, разточете лист и го разпределете във формите за тарталети. Надупчете дъното им с вилица, за да не се деформират при печене.
6. Сложете във всяка формичка лист хартия за печене и я напълнете с тежест - в случая микс от леща, ориз, пшеница, който използвам многократно.
7. Печете тарталетите в загрята на 180 С фурна докато леко се зачерви горното им ръбче. Извадете хартията и семената и ги върнете във фурната до готовност. Оставете ги напълно да изстинат.
8. Напълнете кошничките с пастета от сирене и копър. Сложете върху всяка от тях малко грах. Поръсете с пресен копър. Ако желаете, може да сервирате кошничките в този вид, а може да сложите във всяка от тях и по малко сьомга на малки парченца.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Еми, много изкусителни тарталетки!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава ден!
Много апетитни и фотогенични! Чудесна идея!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани, Бубе! Усмихнато лято ви желая!
Изтриване