500 г изцедено кисело мляко
1 прахче ванилия
1 прахче ванилия
за соса:
500 г череши
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. сироп от вишни (може да се замени със захар, сладко или с подсладител, подходящ за диабетици)
2 с.л. ликьор от вишни
1 ч.л. пшенично нишесте
1-2 с.л. вода
1. Смесете киселото мляко с ванилията. Подсладете го, ако желаете с малко захар, мед или подсладител за диабетици. Сложете го в машина за сладолед и го замразете.
Може да го изсипете в кутия и да го приберете във фризера. Разбърквайте го през 20-30 минути, за да стане по-пухкаво.
Може да го изсипете в кутия и да го приберете във фризера. Разбърквайте го през 20-30 минути, за да стане по-пухкаво.
2. Почистете черешите от костилките. Сложете ги в тенджерка.
Добавете сиропа от вишни (захарта или подсладителя) и лимоновия сок и ги кипнете.
Добавете сиропа от вишни (захарта или подсладителя) и лимоновия сок и ги кипнете.
3. Разтворете в малко студена вода нишестето и го прибавете към черешите. Добавете и ликьора. Оставете соса да кипне още веднъж и го оставете да изстине. Може да го съхранявате до няколко дни в хладилник.
Страхотен,свеж и вкусен десерт с чудесни снимки,Еми!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Чудно!
ОтговорИзтриванеПонеже сладоледа от кисело мляко ми е един от любимите - тази рецепта ще я пробвам при всички случаи!
ОтговорИзтриване