събота, 30 юни 2012 г.

Пълнени тиквички с пиле и царевица




Продукти:
за 4 порции

4 малки тиквички
1 малка консерва смес от царевица, грах и чушка
1 пилешко бутче, сварено
100 г кашкавал
сол
черен пипер
няколко капки чили сос
копър
1 с.л. зехтин


1. Разрежете тиквичките по дължина на две.


2. Издълбайте ги с помощта на малка лъжичка.


3. Поръсете ги със сол, намажете ги със зехтин и ги поставете в тавичка. Маже да я покриете с фолио или хартия за печене, за по-лесното и почистване. Запечете ги за 10-15 минути в загрята на 180 С фурна.


4. В купа смесете микса от царевица, грах, пиперка, обезкостеното пилешко месо, нарязано на парченца, кашкавала, нарязан на кубчета, сол, черен пипер, чили сос и ситно нарязан копър.


5. Разпределете сместа в тиквичките и ги върнете във фурната да се запекат.


Може да ги сервирате като предястие или като основно ястие със салата.


 






Няма коментари:

Публикуване на коментар