вторник, 19 юни 2012 г.

Сьомга тартар




Продукти:

150 г филе от прясна сьомга
1 с.л. зехтин
1 с.л. ситно нарязан зелен или стар лук 
1 с.л. ситно нарязан копър
лимонова кора
лимонов сок
сол
черен пипер
няколко капки чили сос


1. Нарежете сьомгата на ситни парченца. 


2. Добавете копъра, нарязан на ситно, лука, настърганата лимонова кора, лимоновия сок, зехтина, сол, черен пипер и чили сос на вкус. Объркайте всичко и го оставете да престои за час, за да поеме ароматите. 


3. Сервирайте с прясна краставица, резенчета лимон и препечени филийки черен хляб. Много си отива с пастет от сирене.










 



2 коментара:

  1. Страхотно е за летните дни- леко и изискано! и красиво поднесено!

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусно! Щом е рибка, аз съм за:)

    ОтговорИзтриване