Продукти:
за 2 порции
2 филета от пъстърва
сол
прясно смлян черен пипер
лимонов сок
1 с.л. зехтин.
за соса:
1 купичка накъсани зелени подправки (магданоз, босилек, мента и спанак)
2 с.л. зехтин
1/2 с.л. лимонов сок
сол
черен пипер
1/2 ч.л. дижонска горчица
2 с.л. вода
50 г печени орехи
1. Посолете филетата със сол, черен пипер и лимонов сок. Оставете ги да престоят 30 минути.
2. Сложете в блендер зелените подправки, горчицата, зехтина, лимоновия сок, орехите, малко сол и черен пипер. Пасирайте всичко, като добавяте по малко вода за да се образува хубав сос.
3. Запечете рибните филета в тавичка, покрита с фолио или хартия за печене и поляти с малко зехтин за 10-15 минути в загрята на 200 С фурна или ги запържете на не много висока температура под капак докато са готови.
4. Сервирайте рибата със соса.
за 2 порции
2 филета от пъстърва
сол
прясно смлян черен пипер
лимонов сок
1 с.л. зехтин.
за соса:
1 купичка накъсани зелени подправки (магданоз, босилек, мента и спанак)
2 с.л. зехтин
1/2 с.л. лимонов сок
сол
черен пипер
1/2 ч.л. дижонска горчица
2 с.л. вода
50 г печени орехи
1. Посолете филетата със сол, черен пипер и лимонов сок. Оставете ги да престоят 30 минути.
2. Сложете в блендер зелените подправки, горчицата, зехтина, лимоновия сок, орехите, малко сол и черен пипер. Пасирайте всичко, като добавяте по малко вода за да се образува хубав сос.
3. Запечете рибните филета в тавичка, покрита с фолио или хартия за печене и поляти с малко зехтин за 10-15 минути в загрята на 200 С фурна или ги запържете на не много висока температура под капак докато са готови.
4. Сервирайте рибата със соса.
Много свежо и леко за сезона предложение,Еми!Чудесен,ароматен сос!
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Обичам и пъстърва и ореховото песто......Благодаря ти Еми,ако може бих искала и допълнително:))Поздравявам те за чудесната рецепта!
ОтговорИзтриване