петък, 29 юни 2012 г.

Печено пиле с бяло вино и билки



Продукти:
3 пилешки бутчета
1 склидка чесън
1-2 с.л. зехтин
1/2 ч.ч. бяло вино
сока и кората на 1/3 лимон
1 с.л. ситно нарязани пресни билки (босилек, риган, розмарин, мащерка)
сол
черен пипер



1. Смачкайте чесъна. Добавете го в купа с настърганата лимонова кора и лимоновия сок, бялото вино, зехтина и ситно нарязаните билки.


2. Овкусете парчетата пиле със сол и черен пипер. 
3. Накиснете парчетата пиле в маринатата и ги оставете да престоят няколко часа или една нощ.


4. Загрейте фурната на 220 С. Сложете пилето да се пече в съд с капак или покрито с алуминиево фолио. След 40 минути го отвийте и го оставете да се запече. 







4 коментара:

  1. Ето това пиленце ще е уникално сочно и ароматно,следователно невероятно вкусно!
    Прегръдки,Емка!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ви много и честит празник!

    ОтговорИзтриване
  3. Ооо, това изглежда много вкусно!

    ОтговорИзтриване