събота, 16 юни 2012 г.

Сьомга на скара с плодова салца

 
Продукти:


2 котлета от сьомга
1-2 с.л. зехтин
сол
черен пипер
чили сос
2 с.л. балсамов оцет
1 ч.л. мед

за салцата:
1/2 ч.ч. нарязани на ситно сезонни плодове (ягоди, череши, бяло и червено френско грозде)
1-2 стръка зелен лук
1/2 ч.л. настъргана лимонова кора
1 с.л. лимонов сок


1. Смесете в купа балсамовия оцет, зехтина, меда и чили соса. Поръсете рибните котлети със сол и черен пипер и ги накиснете в маринатата да постоят около час.

 
2. Нарежете на ситно зеления лук. Смесете го с нарязаните плодове, настърганата лимонова кора и лимоновия сок.


3. Загрейте скарата ( може да ползвате тефлонов тиган или грил тиган или да я печете в загрята на 200 С фурна). Изпечете сьомгата от двете страни. Не се притеснявайте, заради меда и балсамовия оцет тя придобива тъмен карамелен цвят.
4. Сервирайте сьомгата с плодовата салца и зелена салата.
 



Няма коментари:

Публикуване на коментар