Продукти:
2 котлета от сьомга
1-2 с.л. зехтин
сол
черен пипер
чили сос
2 с.л. балсамов оцет
1 ч.л. мед
за салцата:
1/2 ч.ч. нарязани на ситно сезонни плодове (ягоди, череши, бяло и червено френско грозде)
1-2 стръка зелен лук
1/2 ч.л. настъргана лимонова кора
1 с.л. лимонов сок
1. Смесете в купа балсамовия оцет, зехтина, меда и чили соса. Поръсете рибните котлети със сол и черен пипер и ги накиснете в маринатата да постоят около час.
2. Нарежете на ситно зеления лук. Смесете го с нарязаните плодове, настърганата лимонова кора и лимоновия сок.
3. Загрейте скарата ( може да ползвате тефлонов тиган или грил тиган или да я печете в загрята на 200 С фурна). Изпечете сьомгата от двете страни. Не се притеснявайте, заради меда и балсамовия оцет тя придобива тъмен карамелен цвят.
4. Сервирайте сьомгата с плодовата салца и зелена салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар