вторник, 5 юни 2012 г.
Агнешки чревца със свежи подправки
Продукти:
500 г тънки агнешки чревца
1 връзка зелен лук
магданоз
джоджен
мащерка
50 г краве масло
сол
черен пипер
чили сос
1. Измийте добре чревцата, като ги обръщате няколко пъти и ги триете със сол (виж Как се почистват черва и шкембе).
2. Залейте ги със студена вода, добавете малко сол и зърна черен пипер и ги сварете. В началото обирайте образуваната пяна.
3. Отцедете червата и ги нарежете на ситно.
4. Нарежете на ситно лука, магданоза, джоджена и почистете мащерката от дръжките.
5. Разтопете маслото в дълбок тиган.
Добавете лука и го задушете леко.
6. Прибавете нарязаните чревца и ги запържете хубаво в маслото.
7. Подправете със сол, черен пипер и чили сос на вкус. Прибавете нарязаните на ситно магданоз, джоджен и мащерка.
Разбъркайте и сервирайте веднага.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Еми, ако знаеш колко обичам!!! Страхотна рецепта! А как си сервирала само... Поздрави!
ОтговорИзтриванеТе това просто го обожавам:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви! На мен също ми е от любимите мезета! Как върви само с винце!
ОтговорИзтриване