вторник, 5 юни 2012 г.

Агнешки чревца със свежи подправки



Продукти:

500 г тънки агнешки чревца
1 връзка зелен лук
магданоз
джоджен
мащерка
50 г краве масло
сол
черен пипер
чили сос

1. Измийте добре чревцата, като ги обръщате няколко пъти и ги триете със сол (виж Как се почистват черва и шкембе).
2. Залейте ги със студена вода, добавете малко сол и зърна черен пипер и ги сварете. В началото обирайте образуваната пяна.
3. Отцедете червата и ги нарежете на ситно.


4. Нарежете на ситно лука, магданоза, джоджена и почистете мащерката от дръжките.
5. Разтопете маслото в дълбок тиган.


Добавете лука и го задушете леко.


6. Прибавете нарязаните чревца и ги запържете хубаво в маслото.


 7. Подправете със сол, черен пипер и чили сос на вкус. Прибавете нарязаните на ситно магданоз, джоджен и мащерка.


Разбъркайте и сервирайте веднага.
 







3 коментара:

  1. Еми, ако знаеш колко обичам!!! Страхотна рецепта! А как си сервирала само... Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Те това просто го обожавам:)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви! На мен също ми е от любимите мезета! Как върви само с винце!

    ОтговорИзтриване