петък, 22 юни 2012 г.
Дзабальоне
Продукти:
6 жълтъка
6 с.л. бяло вино ( в оригинал е вино Марсала)
6 с.л. захар
1. Смесете съставките в голяма стъклена или метална купа.
2. Загрейте малко вода в малка тенджерка. Щом водата заври, изключете котлона, сложете върху тенджерката купата със жълтъците, виното и захарта (купата не бива да докосва водата) и започнете да разбивате енергично с миксер.
3. Сместа трябва да стане на пяна, бледожълта и лъскава. Това отнема около 10 минути.
4. Може да го поднесете в чаши като крем с хрупкави бисквити или да го сипете като сос върху пресни плодове.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Великолепно,много ярко и свежо сладко удоволствие си приготвила,Еми!Аз все още не съм правила Сабаьон,но то кое по-напред да опитам се чудя :)) .
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни!
О-о, това е много хубава идея за лятото...особено изстудено и с пресни плодове! Чудно!
ОтговорИзтриване