сряда, 13 юни 2012 г.

Запеканка с риба тон

 
Продукти:
за 2 порции
 
1 консерва риба тон в олио
1 домат
10-15 маслини без костилки
1 ч.л. горчица
1 ч.л. лимонов сок
стръкче пресен риган
черен пипер
30-40 г кашкавал
 
1. Включете фурната на 220 С. Почистете домата от семките и го нарежете на кубчета. Нарежете маслините и кашкавала на ситно.
2. В купа объркайте отцедената риба, домата, маслините, лимоновия сок, горчицата и ситно нарязания риган. Поръсете с черен пипер.Не е необходимо да солите със сол, защото рибата и маслините са достатъчно солени.


3. Разпределете сместа в чашки за крем-карамел или други огнеупорни купички. Поръсете отгоре кубчетата кашкавал и ги запечете във фурната.
 
 
4. Сервирайте ястието със салата по избор и много обич.
 

  


3 коментара:

  1. А-а-а-х, много хубаво! Това е точно бързо, лесно, вкусно!

    ОтговорИзтриване
  2. Супер идея ми даваш,Еми,благодаря,ще се възползвам обезателно,много ми допадна рецептата!
    Усмихнат ден ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубаво. Бързо и лесно :)

    ОтговорИзтриване