четвъртък, 21 юни 2012 г.

Печена сьомга с чесън и горчица



 Продукти:
 за 2 порции


2 котлета от сьомга
1 с.л. ситно нарязан копър
1 с.л. ситно нарязан магданоз
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. зехтин
1/2 ч.л. дижонска горчица
1 склидка счукан чесън
няколко капки чили сос
сол
черен пипер
резенчета лимон

1. Смесете в купичка копъра, магданоза, чесъна, горчицата, лимоновия сок и подправките.


2. Намажете сместа от двете страни на сьомгата.
3. Застелете тавичка с фолио. Сложете котлетите от сьомга в нея. Поставете по резенче лимон върху всяко парче.


4. Печете сьомгата за 10-15 минути в загрята на 220 С фурна. Сервирайте я със свежа салата.


 




Няма коментари:

Публикуване на коментар