четвъртък, 14 юни 2012 г.

Тарталети с домати и маслини



Продукти:
за 6 порции

за тестото:

125 г студено краве масло
150 г брашно
3 с.л. студена вода
1 с.л. захар
1 щипка сол

за плънката:
10-15 едри маслини без костилки
2 домата
150 г кашкавал
пресен босилек
склидка чесън


1. Нарежете маслото на малки кубчета и го сложете във фризера за 15-20 минути. Смесете в домакински робот брашното, захарта и солта. Добавете маслото и миксирайте леко на няколко пъти сместа да стане на трохи с размерите малко по-малко от грахово зърно. Ако е необходимо добавяйте по 1 супена лъжица много студена вода (почти до замръзване). Изсипете трохите на плота. Съберете ги на топка тесто. Не го месете, за да не стане жилаво. Завийте го в найлоново фолио и го приберете в хладилник за 1 час (виж Как се прави маслено ( бисквитено) тесто).
2. След като тестото се охлади достатъчно, го разточете на кора.


3. Разпределете кората във формите за тарталети.


Отстранете излишното тесто. Може да направите и една, голяма тарта.


4. Нарежете маслините на парченца, а доматите на филийки. Сложете на дъното на всяка тарталета малко маслини.


5. Отгоре подредете резенчета домати. Поръсете с нарязаните на ситно босилек и чесън.

 
6. Най-отгоре покрийте с филийки кашкавал.


7. Включете фурната на 200 С. Приберете тарталетите в хладилник за да се стегне отново тестото докато фурната загрее.
8. Печете тарталетите докато кашкавалът се разтопи, а тестото порозовее и стане хрупкаво.

 


 

  





.

3 коментара:

  1. Ох,Еми......Как можа да спретнеш такава красота....нямаш милост:)Прекрасни са тези тарталетки!

    ОтговорИзтриване
  2. Еми, чудесни са! Представям си какъв вкус и аромат се носи...

    ОтговорИзтриване
  3. Повече от великолепни!Мога да го хапвам това разкошество по всяко време,страхотни тарталетки,Еми!
    Хубав петък!

    ОтговорИзтриване