понеделник, 4 юни 2012 г.

Агнешки ойколуци на скара


Продукти:


500 г агнешки ойколуци
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
лют червен пипер
1 ч.л. горчица
1 ч.л. кетчуп (по желание)
1/2 ч.ч. вино

1. Измийте хубаво ойколуците. Смесете подправките, виното и горчицата. Оваляйте хубаво ойколуците в сместа и ги оставете да престоят няколко часа.
2. Изпечете ойколуците на скара. Може да ги печете като цели парчета или да ги нарежете на хапки.



3. Сервирайте със свежа салата.









3 коментара:

  1. Много апетитно, макар да нямам никаква идея кое точно от агнето е това:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това са лимфните възли около вратлето на животното. Стават прекрасни на скара - голям деликатес.

      Изтриване