четвъртък, 17 февруари 2011 г.
Кюфтета от тиквички
Продукти:
1 средно голяма тиквичка
2 яйца
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. настърган кашкавал
сол
черен пипер
2 скл. чесън
1 с.л. нарязан на ситно копър
1/2 ч.л. бакпулвер
олио за пържене
1. Настържете тиквичката на ситно ренде. Изстискайте я от водата, която пусне. Счукайте склидките чесън.
2. Смесете тиквичките, яйцата, брашното, кашкавала, чесъна и бакпулвера. Подправете с малко сол, черен пипер и копър. Объркайте всичко добре. Трябва да се получи гъста каша.
3. Сгорещете малко олио в тефлонов тиган. Температурата не трябва да е много висока. Сипвайте с лъжица от сместа и пържете да зачервяване.
Обърнете кюфтетата и ги изпържете и от другата страна. Сервирайте ги с подлютен млечен сос.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар