понеделник, 14 февруари 2011 г.
Свинско филе с хрупкава коричка и сос от портокали
Продукти:
500 г свинско филе
2 яйца
брашно
сол
черен пипер
1 ч.ч. пресни хлебни трохи
олио за пържене
2 с.л. масло
1-2 склидки чесън
2 портокала
1. Нарежете филето на тънки резени. Начукайте ги от двете страни. Посолете ги леко със сол и черен пипер
0
2. В една чиния сипете малко брашно. Във втора дълбока чиния разбийте много добре яйцата. В трета чиния сипете хлебните трохи.
3. Оваляйте леко филето в брашно. Изтръскайте го добре, иначе няма да поеме яйцето.
4. Потопете филенцата в разбитите яйца.
Оваляйте ги в трохите, като ги притискате леко с широката страна на ножа за да прилепнат добре.
Пържете ги в сгорещена мазнина до златиста и хрупкава коричка. Извадете ги върху домакинска хартия или салфетка.
5. Разтопете маслото в тиган, запържете в него нарязания на ситно чесън,
добавете сока от единия портокал и настърганата портокалова кора. Оставете соса да се сгъсти. В последния момент добавете нарязаните филенца от втория портокал.
Сервирайте хрупкавите филенца със соса.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар