понеделник, 14 февруари 2011 г.
Лимонов крем
Продукти:
0,500 л вода
сока и кората на 1 лимон
3 яйца
2/3 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. брашно
1 с.л. масло
1. Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Разбийте жълтъците, брашното, сока и кората на лимона в 100 мл вода.
2. Загрейте останалата вода и половината захар на котлона.
3. Щом водата заври и захарта се разтопи, дръпнете от котлона и започнете да добавяте от брашняната смес на тънка струйка като бъркате непрекъснато. Върнете крема на котлона и варете на слаб огън, при непрекъснато бъркане докато се сгъсти. Прибавете маслото и го разбъркайте да се стопи. Оставете го да изстине.
4. Разбийте на сняг белтъците. Добавете останалата захар на три пъти като биете непрекъснато. Щом крема изстине, добавете към него белтъците. Прибавяйте ги лъжица по лъжица, като разбърквате сместа с шпатула, подхващайки я от долу на горе.
5. Разсипете крема в купички. Охладете го в хладилник за няколко часа и сервирайте.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар