четвъртък, 17 февруари 2011 г.

Парфе със сметана и сладко от праскови

 
Posted by Picasa

Продукти:

500 г заквасена сметана
150 г захар
1 ч.ч. прясно мляко
1 компот от праскови
150 г сладко от праскови и бадеми (вж. рецептата)
20 г желатин

1. Накиснете желатина в част от сока от компота. Оставете го 15-20 минути да набъбне. Затоплете го леко на котлона, колкото да се разтопи, но да не завира.
2. Пасирайте плодовете от компота заедно с прясното мляко.
3. Разбийте сметаната със захарта. Добавете пасираните плодове, желатина и сока от компота.
4. Облейте форма със студена вода. Налейте сместа за парфето във формата. Оставете го да се охлади и желира в хладилника. Най-добре да престои една нощ.

 
Posted by Picasa

5. При сервиране потопете формата за секунди в топла вода и обърнете крема върху чиния. Гарнирайте отгоре със сладкото от праскови и бадеми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар