понеделник, 21 февруари 2011 г.
Питки с орехи и мед
Продукти:
за тестото:
200 мл прясно мляко
1 яйце
3 с.л. кисело мляко
1 с.л. олио
1/2 ч.л. сол
1 с.л. захар
1/2 пак. мая за хляб
500 г брашно
1 ч.ч. орехови ядки
1 с.л. краве масло
1. Замесете меко тесто. Оставете го да втаса.
2. Разточете го леко на кора. Разтопете маслото. Намажете кората с масло. Поръсете я с ореховите ядки.
3. Навийте кората на стегнато руло и го нарежете на филийки с дебелина около 2 см.
4. Подредете филийките в тава, покрита с хартия за печене. Оставете ги да втасат.
5. Печете питките в предварително загрята на 200 С фурна докато се зачервят.
6. При поднасяне ги полейте обилно с мед.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар