понеделник, 14 февруари 2011 г.
Картофени кюфтета
Продукти:
1 кг картофи
100 г натрошено сирене
100 г настърган кашкавал
2 яйца
1 ч.ч. брашно
1 главичка лук
сол
черен пипер
1 ч.л. чубрица
1 с.л. нарязан на ситно магданоз
1. Почистете и измийте картофите. Залейте ги със студена вода и ги сварете.
2. Обелете картофите и ги намачкайте. Добавете сиренето, кашкавала, нарязания на дребно лук, солта, пипера, чубрицата, магданоза и яйцата. Омесете добре. Добавете малко от брашното за да се получи хомогенно тесто.
3. Изсипете другото брашно в чиния. Оформете кюфтета от тестото. Оваляйте ги в брашното.
4. Пържете кюфтетата от двете страни в нагорещена растителна мазнина.
5. Поднесете ги с кисело мляко, сос от мляко, чесън и копър, доматен сос или друг по желание.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар