понеделник, 14 февруари 2011 г.
Трицветен крем
Продукти:
0,500 л прясно мляко
3 яйца
2/3 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. брашно
1 с.л. масло
6 ч.л. сладко от ягоди
50 г шоколад
1 с.л. какао
ванилия
1. Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Разбийте жълтъците и брашното в 100 мл от студеното прясно мляко.
2. Загрейте останалото мляко и половината захар на котлона.
3. Щом млякото заври и захарта се разтопи, дръпнете от котлона и започнете да добавяте от брашняната смес на тънка струйка като бъркате непрекъснато. Върнете крема на котлона и варете на слаб огън, при непрекъснато бъркане докато се сгъсти. Добавете ванилията. Прибавете маслото и го разбъркайте да се стопи. Оставете го да изстине.
4. Разбийте на сняг белтъците. Добавете останалата захар на три пъти като биете непрекъснато. Щом крема изстине, добавете към него половината от белтъците. Другата половина я оставете за украса. Прибавяйте белтъците лъжица по лъжица, като разбърквате сместа с шпатула, подхващайки я от долу на горе. Разделете крема на две части.
5. Разтопете шоколада на водна баня. Добавете какаото и разбъркайте. Оставете го да поизстине. Прибавете го към едната половина крем.
6. Сложете във всяка купичка по 1 ч.л. сладко, разпределете отгоре жълтия крем. Разсипете шоколадовия крем. Най-отгоре украсете с по една лъжица разбити на сняг белтъци.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар