понеделник, 14 февруари 2011 г.
Портокалов кекс
Продукти:
125 гр. краве масло на стайна температура
1 ч.ч. захар
3 яйца
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 ½ ч.ч. брашно
1 бакпулвер
сока и кората на 1 портокал
2 с.л. пудра захар
1. Разбийте маслото със захарта на пяна.
2. Прибавете яйцата 1 по 1 като продължавате да разбивате.
3. Добавете киселото мляко и брашното, размесено с бакпулвера. Разбъркайте всичко добре. Добавете портокаловата кора.
4. Изсипете сместа в намазана с масло и посипана с брашно форма за кекс.
5. Печете кекса в предварително загрята на 180 С фурна. Проверете дали е готов с клечка, забодена в средата на сладкиша. Трябва да излиза чиста, без полепнало тесто.
6. Разбъркайте портокаловия сок с пудрата захар, докато захарта се разтопи.Извадете кекса от формата и го обърнете в чиния. Полейте кекса с портокаловия сок.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар