неделя, 20 февруари 2011 г.

Свинско със сини сливи и орехи

 
Posted by Picasa

Продукти:

0,500 кг свинско месо
1 глава лук
1 с.л. доматено пюре
1/2 ч.ч. вино
1/2 ч.ч. бульон
1 ч.ч. консервирани сини сливи (вж. Плодове за сладкиши)
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
1 с.л. масло
1/2 ч.ч. орехови ядки

Можете да приготвите рецептата и с пресни сливи, или сушени. Ако използвате сушени сливи, ги накиснете за една нощ във виното. И в двата случая добавете 1 с.л. сладко от сливи или 1 ч.л. захар в ястието.

1. Нарежете месото на парченца. Загрейте мазнината в тенджера. Изпържете маслото в нея до златисто.

 
Posted by Picasa

Прехвърлете го в стъклена тенджера с капак и го сложете във фурната, загрята на 150 С. Нека се пече около 30-40 минути.
2. В останалата мазнина от пърженето на месото, запържете ситно нарязания лук до златисто. Добавете доматеното пюре и виното. Нека поври за да се посгъсти.
3. Извадете месото от фурната и го сложете в соса. Посолете със сол, черен и червен пипер. Задушавайте го малко на слаб огън докато месото омекне напълно. Добавете плодовете от консервата и орехите и разбъркайте. Щом се сгъсти напълно, го сервирайте с гарнитура от паста или ориз, сварени в бульон.

 
Posted by Picasa

1 коментар:

  1. Обожавам тази комбинация :)
    Но за орехи не съм се сетила!!!
    Поздрави, Еми!

    ОтговорИзтриване