неделя, 20 февруари 2011 г.

Пълнена кисела зелка

 
Posted by Picasa

Продукти:

1/2 кг свинско месо от гърдите
1/2 ч.ч. ориз
1 глава лук
1 с.л. олио
1/2 ч.ч. доматена салца
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. чубрица
1 кисела зелка
зелева чорба

1. Накълцайте месото на едро. Нарежете лука на ситно. Загрейте в тенджера мазнината. Сложете лука и го запържете леко. Добавете месото и го пържете да се зачерви.
2. Прибавете ориза и го запържете. Добавете и доматите. Посолете със сол, черен и червен пипер и чубрица.

 
Posted by Picasa

3. Разстелете пред себе си лист алуминиево фолио. Изрежете кочана на зелката и отделете листата.
4. Сложете няколко зелеви листа върху фолиото.

 
Posted by Picasa

5. Разпределете малко плънка върху листата.

 
Posted by Picasa

6. Сложете още няколко листа. После пак плънка и така редувайте листа и плънка, докато свърши плънката.

 
Posted by Picasa

7. Завийте внимателно листата на зелката навътре.

 
Posted by Picasa

8. С помощта на фолиото завийте "зелка".

 
Posted by Picasa

9. Сложете образуваната топка в тенджера, с отвора на фолиото на долу. Залейте в малко зелева чорба. Варете зелето на ниска температура, само леко да къкри в продължение на 1,5 - 2 часа. Доливайте зелева чорба, ако е необходимо.
10. Щом зелето се свари, дръпнете го от котлона, извадете зелката с отвора на горе и внимателно отстранете фолиото.

 
Posted by Picasa

11. Отрежете парче като от торта и сервирайте.

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар