четвъртък, 17 февруари 2011 г.

Бъбреци в масло

 
Posted by Picasa

по Джулия Чайлд

Продукти:

3 свински бъбрека
1 с.л. нарязан на ситно лук
2 с.л. масло
сол
черен пипер
1 ч.л. лимонов сок
1/2 ч.ч. бяло вино

1. Измийте бъбреците. В никакъв случай не ги накисвайте във вода, защото поемат много от нея. Почистете ги от мазнината, която ги обвива и им обелете ципата.

 
Posted by Picasa

2. Разтопете маслото добре. Сложете бъбреците в маслото и ги гответе около 10-12 минути, като ги обръщате често. Регулирайте температурата на котлона за да не бъде много силна да не загори маслото. Бъбреците трябва да се втвърдят леко и да спрат да изпускат кървав сок.

 
Posted by Picasa

Извадете ги и ги оставете да си починат за минута.
3. Сложете нарязания лук в тигана с маслото и го задушете. Добавете виното и лимоновия сок. Варете на тих огън докато сосът се сгъсти.
4. Нарежете бъбреците на филийки.

 
Posted by Picasa

Сложете ги в соса и ги варете още няколко минути на тих огън. Поръсете със сол, черен пипер и магданоз.

 
Posted by Picasa


По същия начин можете да приготвите и сърца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар