понеделник, 14 февруари 2011 г.
Пилешко филе с маслен сос
по Джулия Чайлд
Продукти:
3 пилешки филета
2-3 с.л. масло
сол
черен пипер
1-2 с.л. башно
1 с.л. нарязан на ситно магданоз
1 ч.л. пресен лимонов сок
1. Измийте и подсушете със салфетка филетата. Посолете ги със сол и черен пипер.
2. Сипете брашното в чиния. Оваляйте леко филенцата. Изстръскайте ги от излишното брашно.
3. Разтопете в тиган маслото докато започне да се пени. Температурата на котлона да не е много висока, за да не загори маслото. Изпържете филетата от двете страни докато се зачервят.
Ще познаете, че са готови като ги притиснете с пръст- трябва да спрат да пружинират. Ако ги прободете с вилица, от тях не бива да изтича кървав сок. Извадете ги.
4. Дръпнете тигана от котлона. Сложете лимоновия сок и магданоза. Полейте филетата с масления сос.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар