понеделник, 14 февруари 2011 г.

Пилешко филе с маслен сос

 
Posted by Picasa

по Джулия Чайлд

Продукти:

3 пилешки филета
2-3 с.л. масло
сол
черен пипер
1-2 с.л. башно
1 с.л. нарязан на ситно магданоз
1 ч.л. пресен лимонов сок

1. Измийте и подсушете със салфетка филетата. Посолете ги със сол и черен пипер.
2. Сипете брашното в чиния. Оваляйте леко филенцата. Изстръскайте ги от излишното брашно.

 
Posted by Picasa

3. Разтопете в тиган маслото докато започне да се пени. Температурата на котлона да не е много висока, за да не загори маслото. Изпържете филетата от двете страни докато се зачервят.

 
Posted by Picasa

Ще познаете, че са готови като ги притиснете с пръст- трябва да спрат да пружинират. Ако ги прободете с вилица, от тях не бива да изтича кървав сок. Извадете ги.

 
Posted by Picasa

4. Дръпнете тигана от котлона. Сложете лимоновия сок и магданоза. Полейте филетата с масления сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар