сряда, 16 февруари 2011 г.
Кифли с мармалад от кайсии
Продукти:
200 мл прясно мляко
1 ч.ч. масло разтопено
1/2 ч.ч. захар
3 яйца
1 пак. мая за хляб
1 щипка сол
500 г брашно
мармалад за плънка
1 белтък
малко захар за поръсване
1. Накиснете маята в малко от топличкото мляко с 1 с.л. захар и щипка сол. Щом се разтвори и започне да шупти, забъркайте каша от топличкото мляко, брашно и маята до гъста каша. Оставете отново да шупне.
2. Добавете останалото брашно и маслото и замесете меко тесто. Оставете го да втаса докато увеличи обема си двойно.
3. Разделете тестото на топки. Разточете всяка от тях на кръг и го нарежете на 8 триъгълника.
4. Сложете в средата на всеки триъгълник по 1 ч.л. мармалад, цепнете горната част на триъгълника и завийте кифличка.
Подредете кифлите в тава, покрита с хартия за печене. Оставете ги да втасат.
5. Намажете вече втасалите кифлички с разбит белтък и ги поръсете с малко захар.
Печете в загрята на 180 С фурна докато се зачервят.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар