четвъртък, 26 януари 2012 г.

Пилешки бутчета с коричка от семена

 
Posted by Picasa

източник: http://www.lauraadamache.ro

Продукти:

за една порция

1-2 пилешки долни бутчета
2 ч.л. горчица
микс от семена (тиквени, слънчогледови семки, сусам)

1. Измийте и подсушете бутчетата. Запържете ги от всички страни да златисто в загрят тефлонов тиган. Ако бутчетата са от домашно пиле, няма нужда да добавяте допълнително мазнина. Ако месото е по-сухо, може да сложите няколко капки олио. Оставете ги леко да изстинат, за да могат да се обработват по-лесно.

 
Posted by Picasa

2. В чинийка смесете семената.

 
Posted by Picasa

Намажете бутчетата добре с горчица. Оваляйте ги от всички страни в семената, като ги притискате за да залепнат добре.

 
Posted by Picasa

3. Подредете бутчетата в тавичка и ги печете в предварително загрята на 180 С за около 20-30 минути.

 
Posted by Picasa

Тази рецепта е подходяща за посрещане на гости, защото могат да се приготвят малко по-рано и да се включат да се пекат когато гостите седнат на масата.

 
Posted by Picasa

1 коментар:

  1. Еми, каква е тази вкусотия?! Този кулинарен свят граници няма! Възхищавам се на всички различни и нови идеи! Поздравявам те!

    ОтговорИзтриване