понеделник, 16 януари 2012 г.
Свински дроб с гъби и бекон
Продукти:
600 г пресен дроб
100 г пушен бекон
200 г гъби кладница
1 с.л. олио
1 малка главичка лук
1 с.л. нарязан на ситно магданоз
сол
черен пипер
няколко капки чили сос
1. Нарежете бекона на ситно.
Запържете го с една супена лъжица олио докато си пусне всичката мазнина, но още да не е хрупкав.
2. Накъсайте внимателно гъбите на тънки лентички.
Нарежете лука на ситно. Сложете ги при бекона да се запържат хубаво.
3. Нарежете дроба на тънки ленти.
Добавете го при бекона и гъбите и го запържете и него. Не го препържвайте, защото ще стане твърд. Нека хване коричка, но да остане сочен.
4. Подправете със сол, черен пипер, лют чили сос (по желание) и нарязания магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Я каква интересна рецепта за дробче! Непременно ще я пробвам! Снимките са толкова изкусителни, че май и от тук ще си взема една чинийка! Хубава вечер от мен!:)
ОтговорИзтриванеМного апетитно! До сега не съм правила дроб с гъби, сигурно е вкусно. Май ще трябва да се пробва :)
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Не съм хапвала свински дроб от детските си години! Твоето ястие изглежда толкова вкусно, че ми се прииска да е пред мен на обяд :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви много за хубавите думи! Дъщеря ми много харесва в тази рецепта хрупкавите бекон и гъби. Усмихнат ден на всички!
ОтговорИзтриванеЕдна приятелка ми каза,че е изпробвала рецрптата Ви и че е невероятно вкусна.Отивам в кухнята да я изпробвам.Пожелайте ми успех.Ще Ви споделя какво се получи.
ОтговорИзтриванеПЕРВЕКТНО, ЕФЕКТНО И БЪРЗО-МНОГО БЛАГОДАРЯ.
Стискам палци! Вярвам, че ще Ви хареса!
Изтриване