неделя, 22 януари 2012 г.

Гъби на фурна

 
Posted by Picasa

Продукти:

350г гъби печурки
сол
черен пипер
2 с.л. зехтин
2 с.л. бяло вино
1 склидка чесън
няколко резенчета масло
нарязан магданоз

1. Почистете гъбите. Нарежете ги на приблизително равни по големина парчета.
2. Сложете ги в съд за печене. Смачкайте чесъна с преса или го нарежете на ситно.
3. Прибавете виното, зехтина, чесъна. Посолете със сол и черен пипер.

 
Posted by Picasa

Объркайте всичко. Отгоре подредете малки парченца масло.

 
Posted by Picasa

4. Печете в загрята на 200 С фурна докато сокът леко се сгъсти.

 
Posted by Picasa

5 коментара:

  1. Обичам гъбки, а тези така подканят от монитора! Еми, неделни глезотийки ни предлагаш! Гъбки, масълце... Вкусна комбинация. Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитно изглеждат гъбките, Емилия!Стават за гарнитура , а на мен за основно ястие.
    Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  3. Невероятна вкусотия,Еми!
    Мнооого ги обичам гъбките така приготвени,само вино не съм се сещала да сложа,благодаря за хубавата идея!
    Хубава неделя ти желая!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря, момичета! Спокойна и усмихната неделя и на вас!

    ОтговорИзтриване
  5. Много ги обичаме печени с масло, но никога не ми е идвало на акъла да сложа винце. Страхотна идея!

    ОтговорИзтриване