неделя, 22 януари 2012 г.
Гъби на фурна
Продукти:
350г гъби печурки
сол
черен пипер
2 с.л. зехтин
2 с.л. бяло вино
1 склидка чесън
няколко резенчета масло
нарязан магданоз
1. Почистете гъбите. Нарежете ги на приблизително равни по големина парчета.
2. Сложете ги в съд за печене. Смачкайте чесъна с преса или го нарежете на ситно.
3. Прибавете виното, зехтина, чесъна. Посолете със сол и черен пипер.
Объркайте всичко. Отгоре подредете малки парченца масло.
4. Печете в загрята на 200 С фурна докато сокът леко се сгъсти.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Обичам гъбки, а тези така подканят от монитора! Еми, неделни глезотийки ни предлагаш! Гъбки, масълце... Вкусна комбинация. Хубава неделя!
ОтговорИзтриванеМного апетитно изглеждат гъбките, Емилия!Стават за гарнитура , а на мен за основно ястие.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава неделя!
Невероятна вкусотия,Еми!
ОтговорИзтриванеМнооого ги обичам гъбките така приготвени,само вино не съм се сещала да сложа,благодаря за хубавата идея!
Хубава неделя ти желая!
Благодаря, момичета! Спокойна и усмихната неделя и на вас!
ОтговорИзтриванеМного ги обичаме печени с масло, но никога не ми е идвало на акъла да сложа винце. Страхотна идея!
ОтговорИзтриване