Продукти:
2 яйца
250 г брашно
170 г захар
100 г печени бадеми
1 прахче ванилия
1 с.л. сладко от портокалови корички(или настъргана кора от 1 портокал)
1/2 пак. бакпулвер
1. Разбийте яйцата със захарта до побеляване.
2. Разбъркайте брашното с бакпулвера. Прибавете го малко по малко към яйцата, като разбърквате с шпатула внимателно.
3. Добавете ванилията, бадемите и сладкото.
Разбъркайте. Ще получите много лепкаво тесто.
Разделете го на две и в тава, покрита с хартия за печене оформете две рула. Не е необходимо да са много гладки. Те се отпускат при печенето.
4. Печете в загрята на 150 С фурна за 20 минути. Извадете ги да се охладят малко.
5. Нарежете ги на бисквити (най-лесно с назъбен нож за хляб) с дебелина от 1 см.
Наредете ги върху решетката от фурната и ги запечете за още 20 минути. Ако ги печете втория път в тава, трябва по средата на печенето да ги извадите и да ги обърнете за да се запекат и от другата страна.
Получават се твърдички и много хрупкави бисквити. Издържат дълго време (ако някой ги остави). Перфектни са да си ги потопиш в кафе или горещ шоколад.
Емилия, разкошни са! Тъкмо сядам с чаша кафенце, идеално ще ми дойдат!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава събота!
Поздрави и на теб и спокойни и усмихнати почивни дни!
ОтговорИзтриванеЕми, много ароматно предложение!
ОтговорИзтриванеНаслаждавам му се със следобедното кафе!
Хубав ден!
Хубав и усмихнат ден и на теб!
ИзтриванеНаправила си ги много професионално,с тези цели ядки и в тази форма-чудесни!
ОтговорИзтриванеМного ми харесват,Еми!
И постъпковите ти снимки винаги са много полезни,браво за усърдието!
Прегръдки!