събота, 28 януари 2012 г.

Бискоти с портокалови корички и бадеми

 

Продукти:

2 яйца
250 г брашно
170 г захар
100 г печени бадеми
1 прахче ванилия
1 с.л. сладко от портокалови корички(или настъргана кора от 1 портокал)
1/2 пак. бакпулвер

1. Разбийте яйцата със захарта до побеляване.

 

2. Разбъркайте брашното с бакпулвера. Прибавете го малко по малко към яйцата, като разбърквате с шпатула внимателно.

 

3. Добавете ванилията, бадемите и сладкото.

 

Разбъркайте. Ще получите много лепкаво тесто.

 

Разделете го на две и в тава, покрита с хартия за печене оформете две рула. Не е необходимо да са много гладки. Те се отпускат при печенето.

 

4. Печете в загрята на 150 С фурна за 20 минути. Извадете ги да се охладят малко.

 

5. Нарежете ги на бисквити (най-лесно с назъбен нож за хляб) с дебелина от 1 см.

 

Наредете ги върху решетката от фурната и ги запечете за още 20 минути. Ако ги печете втория път в тава, трябва по средата на печенето да ги извадите и да ги обърнете за да се запекат и от другата страна.

 

 

Получават се твърдички и много хрупкави бисквити. Издържат дълго време (ако някой ги остави). Перфектни са да си ги потопиш в кафе или горещ шоколад.

 

5 коментара:

  1. Емилия, разкошни са! Тъкмо сядам с чаша кафенце, идеално ще ми дойдат!
    Поздрави и хубава събота!

    ОтговорИзтриване
  2. Поздрави и на теб и спокойни и усмихнати почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Еми, много ароматно предложение!
    Наслаждавам му се със следобедното кафе!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Направила си ги много професионално,с тези цели ядки и в тази форма-чудесни!
    Много ми харесват,Еми!
    И постъпковите ти снимки винаги са много полезни,браво за усърдието!

    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване