понеделник, 30 януари 2012 г.
Свински ребърца с шоколад
адаптирано от рецепта на Дейвид Лебовиц
Продукти:
1 кг свински ребра
1 ч.л. черен пипер
300 мл тъмна бира
50 г черен шоколад, нарязан на парченца
3-4 склидки чесън, пасирани
щипка джинджифил на прах
3 с.л. оцет
1 с.л. соев сос
1 с.л. Уолчестършир сос
няколко капки чили сос
1. Нарежете ребрата на парчета.
Запържете ги добре в тефлонов тиган. Извадете ги и ги сложете в огнеупорна тенджера с капак или в тава.
2. Отстранете от тигана отделената мазнина. Налейте бирата и всички останали съставки и кипнете сместа. Шоколадът ще се разтопи от горещината. Залейте соса върху ребрата.
3. Покрийте тенджерата с капак или алуминиево фолио и печете ребрата в загрята на 180 С фурна за около 3 часа. Обръщайте ребрата на няколко пъти и ако е необходимо изливайте мазнината. Може да добавите малко вода или бульон, ако видите, че течността извира много бързо. Накрая махнете капака и запечете още малко.
Направо няма да повярвате колко вкусно става.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Емилия, заповядай в кулата. Там има награда за теб.
ОтговорИзтриванеЕми, наистина ме изненада с тази рецепта! Усеща ли се вкусът на шоколада? Последната снимка изглежда супер апетитно! Усмихната нова седмица!
ОтговорИзтриванеВярвам ти, много вкусно изглежда! :)
ОтговорИзтриванеЕми, очарована съм от рецептата! Изглежда много вкусно, наистина шоколада усеща ли се? Изкусителни шоколадови ребърца... Хубава нова седмица от мен!
ОтговорИзтриванеВсъщност, не се усеща точно като шоколад. Все пак количеството му е доста малко. Но подсилва, и в същото време се допълва със соевия сос, оцета и пикантността на соса Уолчестършир и чилито. А тъмната бира придава малко карамелен нюанс. Много е особено и много ни хареса. Опитайте! Вярвам, че няма да съжалявате.
ОтговорИзтриванеЕми, страхотна рецепта :)
ОтговорИзтриванеТъмна бира и шоколад!
Би могло да се сложи шоколад с чили на Линдт !
Поздрави и хубав ден!
О, да! Но той е толкова хубав, че бих си го хапнала отделно.
ИзтриванеДа,но е и доста сладък :)!
ИзтриванеЕми,страхотно изглеждат ребрата ти и блазе ти,че експериментираш толкова надалеко!И друг път ми е попадала тази идея за готвене с шоколад,но все още не мога да й се реша!
Лека нощ и усмихнато утре!
Много интересна рецепта,изглежда страшно вкусно
ОтговорИзтриванепрегръдки и хубава вечер мила
п.с.
като отворя блога ти и този сладкиш ми изпива всичките мозъчни клетки :))
би ли споделила къде е рецептичката,моля :)))
това е Английска торта с бадеми, може да я намериш в етикет Торти. Благодаря и хубава вечер и на теб!
Изтриванеблагодаря мила,отивам да си я намеря
ОтговорИзтриванеКаква гарнитура подхожда?
ОтговорИзтриване