понеделник, 30 януари 2012 г.

Свински ребърца с шоколад

 
Posted by Picasa

адаптирано от рецепта на Дейвид Лебовиц

Продукти:

1 кг свински ребра
1 ч.л. черен пипер
300 мл тъмна бира
50 г черен шоколад, нарязан на парченца
3-4 склидки чесън, пасирани
щипка джинджифил на прах
3 с.л. оцет
1 с.л. соев сос
1 с.л. Уолчестършир сос
няколко капки чили сос

1. Нарежете ребрата на парчета.

 
Posted by Picasa

Запържете ги добре в тефлонов тиган. Извадете ги и ги сложете в огнеупорна тенджера с капак или в тава.
2. Отстранете от тигана отделената мазнина. Налейте бирата и всички останали съставки и кипнете сместа. Шоколадът ще се разтопи от горещината. Залейте соса върху ребрата.

 
Posted by Picasa

3. Покрийте тенджерата с капак или алуминиево фолио и печете ребрата в загрята на 180 С фурна за около 3 часа. Обръщайте ребрата на няколко пъти и ако е необходимо изливайте мазнината. Може да добавите малко вода или бульон, ако видите, че течността извира много бързо. Накрая махнете капака и запечете още малко.

 
Posted by Picasa

Направо няма да повярвате колко вкусно става.

 
Posted by Picasa

11 коментара:

  1. Емилия, заповядай в кулата. Там има награда за теб.

    ОтговорИзтриване
  2. Еми, наистина ме изненада с тази рецепта! Усеща ли се вкусът на шоколада? Последната снимка изглежда супер апетитно! Усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Вярвам ти, много вкусно изглежда! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Еми, очарована съм от рецептата! Изглежда много вкусно, наистина шоколада усеща ли се? Изкусителни шоколадови ребърца... Хубава нова седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
  5. Всъщност, не се усеща точно като шоколад. Все пак количеството му е доста малко. Но подсилва, и в същото време се допълва със соевия сос, оцета и пикантността на соса Уолчестършир и чилито. А тъмната бира придава малко карамелен нюанс. Много е особено и много ни хареса. Опитайте! Вярвам, че няма да съжалявате.

    ОтговорИзтриване
  6. Еми, страхотна рецепта :)
    Тъмна бира и шоколад!
    Би могло да се сложи шоколад с чили на Линдт !
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, да! Но той е толкова хубав, че бих си го хапнала отделно.

      Изтриване
    2. Да,но е и доста сладък :)!
      Еми,страхотно изглеждат ребрата ти и блазе ти,че експериментираш толкова надалеко!И друг път ми е попадала тази идея за готвене с шоколад,но все още не мога да й се реша!

      Лека нощ и усмихнато утре!

      Изтриване
  7. Много интересна рецепта,изглежда страшно вкусно
    прегръдки и хубава вечер мила


    п.с.
    като отворя блога ти и този сладкиш ми изпива всичките мозъчни клетки :))
    би ли споделила къде е рецептичката,моля :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. това е Английска торта с бадеми, може да я намериш в етикет Торти. Благодаря и хубава вечер и на теб!

      Изтриване
  8. благодаря мила,отивам да си я намеря

    ОтговорИзтриване