вторник, 3 януари 2012 г.
Печено пиле със соев сос, чесън и оцет
Продукти:
4 парчета пиле
1 с.л. соев сос
2 с.л. винен оцет
2 склидки чесън
1 глава лук
сол
черен пипер
зехтин или краве масло
1-2 с.л. ситно нарязан магданоз за гарниране и свежест.
1. Прорежете долните и горните бутчета близо до костта за да се сготвят по-бързо.
2. Нарежете на ситно лука, пасирайте чесъна.
3. Смесете в тава соевия сос, оцета, лука, чесъна, щипка сол и малко смлян черен пипер. Ако пилето не е домашно, може да добавите и 1-2 с.л. зехтин или масло.
4. Оваляйте парчетата пиле в сместа и ги оставете да се мариноват за няколко часа.
5. Загрейте фурната на 220С. Запечете пилето за 20 минути.
Обърнете парчетата и ги печете до готовност. Обърнете ги отново и ги поръсете с магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Емилия звучи вкусно и изглежда супер! Ще трябва да се пробва :)
ОтговорИзтриванеЛека вечер!