вторник, 24 януари 2012 г.
Тилапия със соев сос, броколи и сусам
оригиналната рецепта може да видите тук
Продукти:
за две порции
2 филета тилапия
няколко клонки броколи
2 с.л. зехтин
1 склидка чесън
сока и кората на една мандарина
1 с.л. соев сос
1 с.л. бяло вино
1 с.л. бульон или вода
щипка лют червен пипер
щипка джинджифил на прах
1 с.л. сусамови семена
1 стрък зелен лук
1. Настържете кората на мандарината. Изцедете сока и. Пасирайте чесъна. В купичка сложете соевия сос, бялото вино, зехтина, чесъна, сока и кората на мандарината, бульона, джинджифила, лютия пипер.
Потопете в сместа броколите и рибните филета и ги оставете за 30 минути да се мариноват.
2. Подредете филетата и броколите в тавичка, покрита с фолио или хартия за печене. Полейте ги с останалия сос. Поръсете със сусама и част от ситно нарязания зелен лук.
3. Печете в загрята на 180 С фурна докато сосът изври и филетата се карамелизират.
Поднесете ги гарнирани с прясна салата и ситно нарязаните листа от зеления лук.
В оригиналната рецепта, рибата е приготвена в хартиен плик, но аз я харесвам по-карамелизирана. Може би единствено следващия път ще сложа броколите да се пекат под филетата, защото те бързо загарят, а така ще поемат от аромата на рибата и в същото време ще останат свежи.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Не съм срещала този вид риба досега. Рецептата изглежда много вкусна. Ще си опитам от първата порция, с виличката:). Чудесна е! Хубава вечер!
ОтговорИзтриване