неделя, 22 януари 2012 г.
Пилешките дробчета на Жак Пепен
Продукти:
500 г пилешки дробчета
парче пилешка мазнина
1 голяма глава лук
сол
черен пипер
чили сос
прясна мащерка
2 яйца
1. Нарежете пилешката мазнина на малки парченца.
Сложете я в тенджера и я оставете на не много силен котлон да се стопи напълно.
Сложете яйцата да се сварят до твърдо.
2. Нарежете лука на филийки.
Добавете го към пилешката мас и го запържете.
3. Почистете дробчетата. Огледайте ги добре да няма останало някое парченце от жлъчката, защото ще вгорчи цялото ястие. Сложете ги и тях в тенджерата.
Захлюпете с капак и ги гответе за около 15 минути, като ги разбърквате от време на време. Дробчетата трябва да останат леко меки и розови от вътре. Ако се препържат, ще станат твърди.
4. Посолете ястието със сол, черен пипер, няколко капки чили сос и малко прясна мащерка.
Нарежете сварените яйца на ситно.
5. Сервирайте дробчетата, посипани със сварените яйца и с гарнитура от задушен спанак или свежа салата.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар