неделя, 22 януари 2012 г.

Пилешките дробчета на Жак Пепен

 
Posted by Picasa

Продукти:

500 г пилешки дробчета
парче пилешка мазнина
1 голяма глава лук
сол
черен пипер
чили сос
прясна мащерка
2 яйца

1. Нарежете пилешката мазнина на малки парченца.

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

Сложете я в тенджера и я оставете на не много силен котлон да се стопи напълно.

 
Posted by Picasa

Сложете яйцата да се сварят до твърдо.
2. Нарежете лука на филийки.

 
Posted by Picasa

Добавете го към пилешката мас и го запържете.

 
Posted by Picasa

3. Почистете дробчетата. Огледайте ги добре да няма останало някое парченце от жлъчката, защото ще вгорчи цялото ястие. Сложете ги и тях в тенджерата.

 
Posted by Picasa

Захлюпете с капак и ги гответе за около 15 минути, като ги разбърквате от време на време. Дробчетата трябва да останат леко меки и розови от вътре. Ако се препържат, ще станат твърди.
4. Посолете ястието със сол, черен пипер, няколко капки чили сос и малко прясна мащерка.

 
Posted by Picasa

Нарежете сварените яйца на ситно.

 
Posted by Picasa

5. Сервирайте дробчетата, посипани със сварените яйца и с гарнитура от задушен спанак или свежа салата.

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар