вторник, 19 юли 2011 г.
Пълнено пиле
Продукти:
1 голямо пиле
100 г сурови бадеми
1 набор пилешки вътрешности (сърце, дробче и воденичка)
100 г овкусена кайма (прясна наденица)
2 филийки многозърнест хляб
1 яйце
1 глава лук
2-3 склидки чесън
1 с.л. прясна мащерка
1 с.л. магданоз
2 с.л. зехтин
50 г краве масло
1 лимон
сол
черен пипер
1 светла бира
1. Сложете пилешките дреболии в тенджерка с малко вода и ги сварете. Нарежете ги на ситно
2. Нарежете на ситно лука и чесъна. Сварете яйцето и го нарежете на ситно. Смелете хляба в кухненски робот.
3. Загрейте в тиган зехтина. Добавете лука и чесъна и ги запържете. Прибавете каймата и нарязаните на ситно вътрешности и запържете и тях.
Дръпнете от котлона. Объркайте плънката с хлебните трохи, натрошените бадеми, нарязаното на ситно яйце, мащерка, магданоз, сол и черен пипер.
4. Посолете пилето със сол и черен пипер от вън и от вътре.
Напълнете го с плънката. Затворете го с клечки за зъби или го зашийте. Намажете го отвън с масло и го поръсете с лимоновия сок. Завържете краката му и подпъхнете крилата за да не изгорят.
5. Сложете пилето в тава върху решетка. Налейте бирата в тавата.
6. Запечете пилето първоначално за 15-20 минути на температура от 220 С. Намалете после фурната на 180 С и го печете до готовност. Извадете го от фурната и го оставете да си почине за 10 минути, преди да го нарежете.
7. Сервирайте пилето с гарнитура от плънката и печени на фурна картофи с гъби.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Обожавам печено пиле!Взимам си едно бутче, нищо че съм вечеряла!Хубава вечер:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Кате! И на теб хубава вечер
ОтговорИзтриване