събота, 2 юли 2011 г.

Свинско руло с тиквички на скара


Продукти:

700-800 г свинско месо от бута
сол
черен пипер
червен пипер
1 ч.л. горчица

за плънката:
1 тиквичка
1 морков
1 глава лук
3-4 склидки чесън
2 с.л. ситно нарязан магданоз
сол
черен пипер
2-3 с.л. зехтин

1. Сложете парчето месо пред себе си. Натиснете го с ръка и направете разрез в него, на височина от 1 см от масата, без да го разрязвате до края. Разтворете го като книга и продължете да режете от средата към другия край.


Така ще получите голям лист месо.


2. Поръсете месото със сол, черен и червен пипер. Завийте го с найлоново фолио и го оставете за няколко часа в хладилник.

3. Нарежете на ситно лука и чесъна. Настържете тиквичката и моркова на едро ренде.
4. Загрейте зехтина в дълбок тиган. Добавете лука и чесъна. Запържете ги. Прибавете моркова и тиквичката. Пържете ги докато се изпари всичката течност. Подправете с малко сол, черен пипер и ситно нарязания магданоз.

5. Извадете месото от хладилника. Разстелете го на плота. Намажете го с горчицата. Разпределете плънката върху него.


Навийте го на стегнато руло. Прободете го с дървени шишчета на разстояние от 1,5-2 см.

Нарежете рулото между тях.



6. Запечете рулата от двете страни на скара.

7. Сервирайте с любов на приятелите и семейството си.


2 коментара:

  1. Ееее,Еми,това се казва идея :))!
    Не беше ми хрумвало таова оформление,много е ефектно и практично!
    Благодаря, че сподели с толкова подробни снимки!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна идея- бързо,ефектно и разнообразно за любителите на скарата.Непременно ще го пробвам.

    ОтговорИзтриване