сряда, 13 юли 2011 г.
Треска с домати и мащерка
Продукти:
500 г филе от риба треска
2-3 с.л. зехтин
2 с.л. нарязан на ситно лук
2 склидки чесън, нарязани на ситно
1 голям домат
1 с.л. нарязана на ситно прясна мащерка
сол
черен пипер
1 с.л. лимонов сок
1/2 лимон
1. Поръсете рибните филета със сол, черен пипер и лимонов сок. Оставете ги да се мариноват за час.
2. Загрейте зехтина в тиган. Добавете лука и чесъна да се запържат. Добавете филетата с кожата на горе.
Пържете ги от едната страна около минута и половина и ги обърнете с кожата на долу.
3. Нарежете домата на малки кубчета. Щом рибата е готова, добавете доматите и мащерката. Дръпнете от котлона и сервирайте.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар