четвъртък, 7 юли 2011 г.

Пиле на бутилка

 
Posted by Picasa

Продукти:

1 пиле
1 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. суха мащерка
2 склидки счукан чесън
50 г краве масло
150 мл бира
1 склидка чесън
стрък розмарин
сока и кората на 1/2 лимон

1. Смесете в купичка солта, черния пипер, червения пипер, мащерката и настърганата лимонова кора.

 
Posted by Picasa

2. Намажете пилето от вън и от вътре с маслото и счукания чесън. Поръсете го с лимоновия сок. Поръсете го хубаво със сухите подправки и го оставете около час.

 
Posted by Picasa

3. Сложете в малка стъклена бутилка бирата, склидката чесън, леко чукната и стръка розмарин.
4. Нанижете пилето на бутилката и го сложете изправено в тава. Бутилката и бирата трябва да са леко затоплени. Иначе сложено във фурната, пилето ще започне да се пече от вън веднага, а от вътре дълго време ще остане студено.

 
Posted by Picasa

5. Печете го за 20 минути в предварително загрята на 220 с фурна. Намалете температурата на 180 С и печете още около час и половина.
6. Извадете тавата от фурната. Оставете пилето да си почине около 10 минути.

 
Posted by Picasa

Внимателно извадете бутилката (внимавайте, бирата е още вряла). Нарежете пилето и го поднесете.

 
Posted by Picasa

1 коментар:

  1. Пилето изглежда уникално! Не съм правила никога по този начин, но с тази златиста коричка и това съвършенство, което виждам, че се е получило отвътре просто ме спечели :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване