неделя, 10 юли 2011 г.
Заек с мащерка и сметана
Продукти:
1 заек
25-30 малки лукчета
1 пиперка, нарязана на ситно
1 глава чесън на склидки
1 морков, настърган на едро
1 с.л. целина, нарязана на ситно
1 с.л. мащерка
1/2 ч.ч. бяло вино
1/2 ч.ч. зеленчуков бульон
1/2 ч.ч. течна сметана
50 г краве масло
2 с.л. зехтин
10-15 зърна черен пипер
сол
червен пипер
1. Нарежете заека на парчета. Мариновайте го в смес от вода, малко оцет (или вино), дафинов лист, зърна черен пипер за една нощ.
2. Подсушете парчетата месо със салфетка или домакинска хартия.
3. Загрейте зехтина и маслото в тиган. Запържете месото от всички страни докато се образува коричка. Извадете го и ги оставете в огнеупорна стъклена тенджера.
4. Сложете в същия тиган зеленчуците и ги запържете леко. Прибавете ги към месото.
5. Изсипете в тигана бульона и оберете с него всичката мазнина. Изсипете го при заека и зеленчуците.
Добавете виното и сметаната. Подправете със сол, червен пипер, мащерка и черен пипер.
6. Захлюпете тенджерата и печете заека в загрята на 170-180 С фурна за около 3 часа.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар