събота, 2 юли 2011 г.
Ръжени брускети с домати
Продукти:
1 франзела вчерашен хляб
2-3 с.л. зехтин
1 ч.л. сол с билки ( мащерка, босилек, риган и др)
1 склидка чесън
1 домат
1 с.л. пресен босилек
1. Нарежете домата на ситни кубчета, като отделите семките. Нарежете на ситно чесъна и го добавете към доматите. Посолете със сол. Разбъркайте с нарязания на ситно босилек.
2. В тава сложете зехтина и солта с подправки.
Нарежете франзелата на филийки с дебелина 1 см. Оваляйте филийките и от двете страни в зехтина и ги подредете в тавата.
3. Сложете по малко от доматената салца върху всяка филийка.
4. Запечете брускетите в загрята на 180 С фурна до златисто.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар